Publicaties


Gepubliceerde kortverhalen

Magie en Tovenaars – verhalenbundel – Uitgeverij Keytree
Titel:  ‘Het geheime verlangen van de tovenaar’
Korte inhoud: Alistair, de stadstovenaar, wil veel meer dan wat er van hem gevraagd wordt.

The End – verhalenbundel – Uitgeverij Keytree
Titel: ‘Google review’
Korte inhoud: Lucas is gevraagd om een hotel een van zijn gekende reviews te geven. De nacht loopt niet af zoals hij had gehoopt.

Gewonnen prijs

Waterloper verhalenwedstrijd
Stormvloedkering prijs
Titel: ‘de fabelachtige erfenis van een legende’
Korte inhoud: Adam Helsen is een wetenschapper die gelooft in zijn rationele brein. Wanneer hij een brief ontvangt van een oom waar hij nog nooit van heeft gehoord, wordt zijn wereld volledig op zijn kop gezet. Kan hij zijn nieuwe erfenis en de daarbij horende meest fantastische avonturen wel aan?

Gepubliceerde boeken

Duistere geheimen – verhalenbundel – Brave New Books
Korte inhoud:
De kliniek – Ellen Kusters: Victor organiseert met zijn vrienden een horrorfeest in een verlaten psychiatrisch ziekenhuis. Het feest verloopt echter anders dan verwacht en wanneer zijn moeder ontdekt waar het feest gehouden werd, wordt ze razend. Victor is vastberaden de waarheid over de kliniek te ontrafelen, maar hij ervaart vreemde emoties en dingen. Als dat maar goed afloopt.
De verdwijning – K.T. Sterling: Maya Kovac woont op een afgelegen eiland. Ze ondergaat gedwee de harde hand van haar ouders. Gelukkig vindt ze sympathie bij de paters in de abdij. Wanneer blijkt dat een pater is verdwenen, en een inspecteur van het vasteland komt om de verdwijning te onderzoeken, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Plots bevindt Maya zich in het oog van het onderzoek. Voor het eerst moet ze leren de touwtjes zelf in handen te nemen voordat de waarheid haar hard in het gezicht slaat.

Meermintranen – Uitgeverij Storyland
Korte inhoud:
Rosalie lijkt het allemaal voor elkaar te hebben: een goede job, een goede vriendin, echter niet alles is wat het lijkt.
Op een dag krijgt ze te horen dat haar grootmoeder gestorven is. In het huisje aan het meer waar haar grootmoeder woonde, komt ze tot de ontdekking dat ze in werkelijkheid een meermin is.
Onderwater gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze is niet langer “anders” of “vreemd”, iets dat al heel haar leven naar haar hoofd werd geslingerd. Er is ook geen stress en er zijn geen verantwoordelijkheden.
Rosalie staat voor een dilemma. Kan ze weerstaan aan de roep van het meer? Of geeft ze liever haar leven bovengronds op? Toch moet ze haar hoofd erbij houden, want een inspecteur onderzoekt de dood van haar grootmoeder. Wanneer kwaad opzet wordt vermoed, komt zij in zijn vizier terecht.

Review NBD Biblion

Rosalie heeft zich altijd anders gevoeld. Zo kan ze niet huilen en voelt water op haar huid aan alsof ze in brand staat. Ondanks haar jonge leeftijd heeft de ambitieuze Rosalie al veel bereikt. Ze heeft een goedlopend restaurant en is al jaren dolgelukkig met haar vriendin. Wanneer haar oma komt te overlijden, besluit ze om haar moeder te steunen door samen een bezoek te brengen aan haar oma’s afgelegen huisje dat aan een meer ligt. Dit bezoek zet haar leven op zijn kop wanneer ze ontdekt dat ze geadopteerd is en eigenlijk een meermin is. Ze wil graag haar familie leren kennen maar komt er al snel achter dat niet iedereen het beste met haar voor heeft. Ze komt verder in de problemen wanneer blijkt dat haar oma geen natuurlijke dood is gestorven. Een heerlijk boek dat je meezuigt in een verrassende maar ook gruwelijke fantasiewereld onder water. Een authentiek verhaal dat met vlotte pen is geschreven waardoor je het verhaal in een ruk uit wil lezen. Het verhaal heeft een rustige opbouw maar is vanaf het begin boeiend. Authentiek fantasyverhaal van een Vlaams schrijfster over meerminnen met een bijzondere invulling aan de mythe. Vlot geschreven, interessant voor een breed publiek.

L. Kersten


Het Lot van de Roos – Uitgeverij Hamley Books

Hier is hij dan! Mijn debuut bij Uitgeverij HamleyBooks: De fairytale retelling van Belle en het Beest en deel 1 van de trilogie.

Releasedate 20 / 10 / 22

Isabelle Allard loopt stage bij het Instituut voor zeldzame en exotische ziekten. Ze is rationeel ingesteld en gelooft niet in het bestaan van fae, weerwolven en vampiers. Zelfs niet wanneer ze tijdens haar stage oog in oog komt te staan met een man – of is het een weerwolf? – dan nog blijft ze haar rationele zelve.

Tot ze geconfronteerd wordt met haar eigen krachten.

Een web van gevaar en leugens ontvouwt zich rondom haar. Ze zal snel logica aan de kant moeten zetten als ze wil overleven in een wereld die magischer en dreigender is dan ze ooit had gedacht.